Tatil İçin İlham Veren En İyi 10 Akdeniz Filmi


en iyi aşk dolu ak deniz filmleri
akdeniz filmleri



Tatile İçin İlham Veren  En İyi 10 Akdeniz Filmi
Seyrettiğiniz anda içinizde tatil için ilham verecek en iyi 10 Akdeniz filminini göz önüne aldık.

Tatil dönemindeyiz nede olsa tatile çıkmayı iple çektiğinizi tahmin ediyoruz. "Tatil" deyimine olan bakış açınız farklı olsa da tatilin sizde yarattığı belli başlı hissiyatlar büyük ihtimalle aynı. İzlediğiniz an sizde tatilin ortak kavramlarından olan huzur ve mutluluğu getirecek Akdeniz filmlerini topladık.


en iyi ak deniz fimi before midnigt aşk dolu ak deniz filimleri tatil için ilham veren ak deniz filimler
Before Midnight aşk dolu filimler


1.



Before Midnight

Before serisinin son filmi olarak gördüğümüz Before Midnight; aralarındaki çekime zaten alışık olduğumuz Celine (Julie Delpy) ve Jesse ‘nin (Ethan Hawke) bu defa 3. Ve son durakları olan Yunanistan’da karşılaşması ile başlıyor. Yönetmenliğini Richard Linklater’ın üstlendiği filmde suçsuz bir aşk hikayesi yazan kahramanların yaşadıkları duygu ortamıyls çok iyi uyuşan Yunanistan’ı görüyorsunuz.

2.
call me by your name (beni adınla çağır)en iyi tatil filimleri
Call Me By Your Name  İlham Veren  En İyi Akdeniz Filmi




Call Me By Your Name

Aldığı ödüller ve iddialı sahneleriyle adından çokça bahsettiren Call Me By Your Name; İtalyanın Crema kısmında yaşanıyor. Andre Aciman’ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmde 1983 senesinin yazında 17 yaşındaki Elio’nun (Timothée Chalamet) aşk öyküsünde yakından tanık oluyorsunuz. Çekim açıları ve sahneleriyle seyircileri karakterlerin yanına götüren filmin yönetmen koltuğunda da Luca Guadagnino var.



3.
Captain Corelli's Mandolin en sürükleyiçi akdeniz filimleri
Captain Corelli's Mandolin en güzel aşk ve tatil filmleri



Captain Corelli's Mandolin

1940’lı senelerin başında İtalyanlar tarafından işgal edilmiş bir Yunanistan’ın Kefalonya adasında yaşanan bir aşk hikayesini anlatan film, John Madden’in yönetmenliğiyle Yunanistan’a daha farklı bir bakış açısı beraberinde bakmanızı sağlıyor.

4.
Vicky Cristina Barcelona aşk kokan en iyi ak deniz filmleri en güzel aşkfilimleri
Vicky Cristina Barcelona aşk kokan en iyi ak deniz filmleri




Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen’ın önemli yapıtlarından biri olan Vicky Cristina Barcelona;  Scarlet Johansson,Javier Bardem,Penolope Cruz, gibi güçlü oyuncularıyla gönülleri fethetmeye çoktan hazır olan filmlerden. Amerikalı Vicky (Rebecce Hall) ve Christina’nın (Scarlet Johansson)  İspanya’ya tatile gitme düşüncesiyle yaşanan konu alan film; usta yönetmen Woody Allen’ın büyüleyici vizyonuyla size kadın-erkek ilişkileri hakkında farklı perspektifler katacak

5.
Eternity And A Day(sonsuzluk ve bir gün)en iyi ak deniz ve dram filmleri
Eternity And A Day(sonsuzluk ve bir gün)en iyi dram filmleri ak deniz filmleri


Eternity And A Day

İzleyicileri tarafından en başarılı Angelopoulos eserlerinden biri sayılan Eternity and A Day, güçlü replikleriyle hafızanızda yer edinmeye kararlı olan bir filmlerden. Hayatının sonlanacağını anlayan ödüllü yazar Alexander, tüm hayatını gözden geçirme kararı veriyor. Derin anlatımları ve felsefi yaklaşımlarıyla sizlere garip duygular yaşatmaya hazır olan film, Yunanistan'ın renkli ve enerjik haline sorgulayıcı bir bakış açısı getiriyor.



6.

en heycanlı akdeniz filmi zorba
zorba
Zorba

Nikos Kazancakis’in başyapıtı denilen Zorba; Yunan asıllı yazar Basil’e (Alan Bates) bir maden ocağının miras kalmasıyla başlar. Tanıdığı tüm insanlardan farklı bir karakter Alexis Zorba (Anthony Quinn) ile tanışan Basil, rastgele tanıştığı bir insanın hayata bakış açısına ne kadar farklı bir perspektif eklediğini görüyor. Yönetmenliğini Mihalis Kakoyannis’ın yaptığı film Yunan kültürünün filme etkisiyle sizi filme dahil etmeyi hedefliyor

7.
Stealing Beauty(çalınmış güzellik) aşk dolu en iyi ak deniz filmleri tatil için ilham veren filmler
Stealing Beauty(çalınmış güzellik)aşk dolu ak deniz filmleri



Stealing Beauty

Lucy Harmon’ın (Liv Tyler) aile dostları tarafından Toskana’ya davet etmeleri ile başlayan film, usta yönetmen Bernardo Bertolucci’nin perspektifiyle İtalya’nın benzersiz yanlarını seyircinin önüne koyuyor.

8.


Mamma mia tatile çıkma isteği uyandıracak en iyi ak deniz filmleri
Mamma mia tatile çıkma isteği uyandıracak en iyi ak deniz filmleri


Mamma Mia

Listenin tek müzikal olma özelliği olan Mamma Mia’ya aşina olacağınızı bildiğimiz birçok opsiyon var. Abba’nın en ünlü parçalarından da biri olan Mamma Mia, ikinci filmini de 20 Temmuz 2018’de vizyona soktu. Akdeniz’i ahengi, dansları ve havasıyla size buram buram hissettirecek filmin baş rolünde Meryl Streep, yönetmen koltuğunda ise Phyllida Lloyd var.

9.
To Catch A Thief(kelepçeli bir aşk )en tutkulu aşk filmleri en iyi ak deniz filmleri
To Catch A Thief(kelepçeli bir aşk )en tutkulu aşk filmleri

To Catch A Thief

İyi yönetmen hangisidir? Diyince aklınıza gelen ilk kişilerden biri olan Alfred Hitchcock bu defa David F. Dodge’ın romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda. Bir mücevher hırsızının zengin bir kadına aşık olmasıyla alev alan Fransa'nın görselliğiyle içinizi açacak bölgelerinden de görseller gösteriyor.


10.

A Good Year(iyi bir yıl) en coşkulu aşk filmleri en iyi ak deniz filmleri en tutkulu aşk filmleri
A Good Year(iyi bir yıl) en coşkulu aşk filmleri

A Good Year

Güçlü oyuncularıyla İzlediğiniz ilk anda itibaren sizi cezbedecek filmlerden biri olan A Good Year, Londra’da borsa şirketinde çalışarak hayatına devam eden Max Skinner’ın (Russell Crowe); amcasından ona miras kalan üzüm bağını satma amacıyla Provence’e gitmesini konu alıyor. Burada öngöremeyeceğiniz şeyler yaşayan Max’in heyecanlı hayat yolculuğuna usta yönetmen Ridley Scott’ın bakış açısıyla dahil olacaksınız.

Yorumlar