EN İYİ GÖĞÜS HAREKETLERİ İLE GÖĞÜS KASI GELİŞTİR!


EN İYİ GÖĞÜS HAREKETLERİ İLE GÖĞÜS KASI GELİŞTİR!

Vücut geliştirmeye başlamış çoğu insanın genelde ilk arzusu büyük göğüs kası ve kol kaslarıdır.



Göğüs kaslarımız görünüş bakımından önemli bir kısmı olduğundan bunları geliştirme yolunda doğru adımlar atabilirsek ile kazanımlarımız daha çok ve sağlıklı olacaktır.




EN İYİ GÖĞÜS HAREKETLERİ İLE GÖĞÜS KASI GELİŞTİR!


Göğüs hareketleri en faydalı biçimde nasıl yapılır, hangi hareketleri göğüs kasını ilerletmek için faydalıdır, yapılan antrenman yanlışları nedir bu yazımız da bulacaksınız.



Göğüs Kası için Antrenman Önerileri
göğüs kası ile ilgili görsel sonucuAntrenman sıklığını doğru artırmak: Göğüs kası kolay bir biçimde gelişen kaslar değildir .

Üst seviye bir sporcuysanız haftada 1 ter dökmek sizin için belki de yetmeyecek tir , bunu en az 2 güne çıkarmayı çalışın, işinize yarayabilir.

Full body antrenman genel olarak splitten iyidir. Bu nedenle sık çalışmak için full body antrenmanlara yapabilirsiniz.

Kuvvet odaklı da çalışın: tek başıba hipertrofi odaklı değil zamanı geldiği  kuvvetinizi coğaltmaya yönelik çalışmalara da yer verin antrenmanlarınızda, bunun için bench press hareketi çok yararlı olacaktır.

Farklı tekrar aralıkları kullanın: Her zaman aynı tekrar aralıkları ile çalışmak uzun vadede size yararı olmuyacaktır, zamanı geldiğinde değişik sistemler ile farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Örneğin 5 tekrar da yapın, 7tekrar da yapın,15 tekrar da.

Hareketi doğru formda uygulamaya özen göstermek: Bu madde göğüs kaslarının gelişmesi için çok mühim dir, hareketi ne kadar doğru formda yaparsanız o kadar da kaslarınızı iyi biçimde aktif olacaktır.

Salonlarda fiziği güzel olan herkese güvenmeyin: Fiziği yeterli seviyede olan insanların yeterli düzeyde bilgisi olmayabilir ve sizi yapması gerekenler ile ilgili hatalı yönlendirebilir, bunlara özen gösterin.

Serbest ağırlıklar ile makineyi kombine edin: Makineler ve serbest ağırlıklar ile yapılan programınız da antrenmanlarınızda yer açın. Özellikle serbest ağırlıklarda daha cok kas aktif olacaktır ve gelişimize yararı olucaktır. Ama seviyeniz yükseldikçe makinelerden de yararlanın.


göğüs kası ile ilgili görsel sonucu

Göğüs Kası Anatomisi

Göğüs kasını en iyi biçimde geliştirmenin yolu biraz da anatomisinin farkında olmaktan geçiyor.

Hangi hareket hangi kasımızı daha çok çalıştırıyor gibi şeyleri ögrenirsel ve ona göre antrenmanımızı oluşturursak hayal ettiğimiz göğüs kaslarına çok daha hızlı biçimde kavuşabiliriz