Nasıl sağlıklı şekilde kilo Verebilirim?



Nasıl sağlıklı şekilde kilo Verebilirim?

Kilo verme yöntemleri yeniden gündeme geldi. fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyen insanlar, sağlıklı kilo verme tüyoları ve zayıflarken yapılması gerekenleri araştırıyor. Düzenli egzersiz ve sağlıklı bir beslenme şekliyle zayıflamak hiç de zor bir iş değil. Peki, nasıl kilo verilebilir? Kilo vermek için ne yapmak gereklidir? Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına toplumun her kısmından birçok şahsiyetin ortak problemi olan aşırı kilolar, . Pek çok kişi aç kalarak zayıf lamayı amaçlasa da da uzmanlar bunun çok yanlış bir fikir olduğunu belirtmekte. İşte, Kilo vermek için yapılması gerekli ve birkaç sağlıklı kilo verme tavsiyesi... KİLO VERMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER En sık yapılan yanlışların başında gelen öğün atlamanın, kilo alımını artırdığını ve kilo vermeyi kötü etkilediğini söyleyen uzmanlar, insanların kilo verme hususunda çok sayıda hatalı bilgiyi doğmuşcasına  uyguladığını söylüyor. Oysa ki kilo vermek hiç de sanıldığının aksine zor değil. Birkaç püf noktasına önem gösterirsek azim ve kararlılıkla fazla kilolardan kurtulmanız içten bile değil. İşte, sağlıklı bir şekilde kilo verme yöntemleri...

 ÖĞÜN ATLAMAYIN: Uzmanlar kilo vermeyi amaçlayanlar için bazı öğünleri özel olarak ta kahvaltıyı geçmeni en büyük yanlış olduğunu açıklıyor. Güne sağlıklı ve besleyici bir biçimde kahvaltı yapmak, metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo vermenize yardımcı oluyor

BOL SU İÇİN: Kilo verme esnasın da mutlaka bol su tüketmeye özen gösterin. Suyun kalorisi yoktur. İçine bir miktar limon suyu ile limon dilimleri yerleştirebilir, ayrıca portakal suyu ve salatalık dilimleri de koyabilirsiniz. Su, sıfır kalorili ama keyifli bir içecek şekline bürünür. Su tüketilmesinin yeterli olmaması da metabolizmamızı yavaşlatır. Gün esnasında içtiğimiz çay, kahve benzeri içecekler de günlük almamız gereken suyun yerini tutmamaktadır. Bu sebeple günlük 2 - 2.5 litre su almaya özen gösterilmelidir


  KAHVE VE YEŞİL ÇAY: Yeşil çayda bolca bulunan kateşinler yağ yakımını arttırıyor. Dolayısıyla günde bir fincan yeşil çay tüketmenizde fayda var. Kahvedeki kafein de tıpkı kateşinler gibi güçlü bir metabolizma aktivatörü. Kahve içerken özen göstermeniz gerekli nokta ise şu, kremalı ağır kahveler yerine şekersiz ve sütsüz filtre kahve seçmeniz.

 YEMEĞE HAFİF BİR SALATA İLE BAŞLAYIN: Başta yenilen salata midede doluluk oluşturmaktadır ana yemek porsiyonunuzu daha az yemenizi sağlayacaktır. Bundan dolayı ilk olarak salata tüketmenizde fayda var.
kilo verme ile ilgili görsel sonucu

 LOKMALARINIZI İYİ ÇİĞNEYİN: Yediğiniz lokmaların çiğneme zamanında da hızlı kilo vermede mühim bir faktördür. Her lokmayı en az 25-30 kez çiğnemek, yemek sürenizi uzatmakta böylece, gıda tüketimini sınırlandırıyor.

 PROTEİNE AĞIRLIK VERİN: Menünüzde ki proteinlerin (et, balık, tavuk, süt ürünleri) oranı yükseldikçe zayıflamak daha kolay bi hale geliyor.

 ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN: Çaya, kahveye şeker atmayın. Şekerli içeceklerden uzak durun. fark edeceksiniz ki kilo verme sürecini oldukça olumlu faydaları olacaktır. Ayrıca meyve suyu ve şekerli içecekler tüketmek yerine meyveyi tüketilmesi daha sağlıklı.

 SAĞLIKLI YAĞLAR TERCİH EDİN: Bitkisel yağlar olarak isimlendirilen ayçiçek, mısırözü, soya yağı, kanola yağı gibi yağlar yüksek ısı ile çok işlem görmesi sebebiyle ve omega-6 oranının yüksek, omega-3 oranının daha az olması nedeniyle vücutta inflamasyonu artırır, bu da kronik hastalıkların oluşmasına neden olur. Sağlıklı yağlar; sızma zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve avokadodaki yağdır.

 KIZARTMAYA HAYIR: Besinleri pişirirken kızartmanın yerine ızgara ve fırında pişirme tekniklerini deneyen. Böylesi daha sağlıklı olacak ve zayıflama işleminiz hızı artacaktır.

KALİTELİ UYKU OLMAZSA OLMAZ: Uykunuzun kaliteli ve yeterli olması, kalori almayı ve kiloyu etkilemektedir. Uyku, glikoz metabolizması, immün fonksiyon, konsantrasyon, verimlilik ve atletik performansta oldukça etkilidir.

 LİFLİ BESİNLER TÜKETİN: Lifli besinlerin, tok kalmayı sağladığı ve fazladan kalori alımını önüne geçtiği söyleyen uzmanlar, bu sebeple öğünlerde posa içeriği yüksek olan, taze sebze ve meyvelere, tam buğday ve tam tahıllı ekmeklere, mercimek, nohut gibi kuru baklagillere önem verilmesi gerekti söylüyor.

 VİTAMİN TAKVİYESİ YAPIN: D vitamini, B12 vitamini, omega-3 ve gerekliyse multivitamin takviyesi alın. Kan tahlillerinizi kontrol ettirerek, eksik olan vitamini ek olarak almaya dikkat gösterin. Bu vitaminlerin kilo alıp vermede de önemli bir faktördür.

 GEÇMİŞTEN DERS ALIN: Geçmişte yaptığınız başarısız pek çok denemeden ders çıkarın ve düşük kalorili yemek tarifleri sunan kitaplardan faydalanın.

 KENDİNİZE HEDEF BELİRLEYİN: Önünüze gerçekçi hedefler belirleyin, Haftada 0.5-1 kg vermek gibi ve en mühim olan alınan kaloriler ile tükettiğiniz enerji arasındaki dengeyi korumaya çalışın.

 BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ: Alışveriş esnasında bilinçli olun. Tok karnına ve mutlaka daha öncesinde bir liste hazırlayarak alışverişe gidin. Mutlaka gıda ürünlerinin üzerindeki beslenme değerlerini inceleyin. Seçtiğiniz diyet planında yer bulamayangıda ürünlerini satın almaktan kaçını

 İŞİN UZMANINDAN YARDIM ALIN: Aslında ilk başta anlatmamız gereken şeyi en sona bıraktık... Sağlıklı kilo verebilmek ve kilo verirken yaşanacak olumsuzluklardan korunmak için bir uzmandan yardım alın, diyetisyenden yardım almanızda fayda var.