Alkol üstünde yapılan bir çok tartışma bu makalede yer almaktadır. Alkol beyne nasıl zararverir? Alkolün beyni üzerinde ki etkisi nedir? Alkol'ün faydası var mı? İşte, alkol ile ilgili bilinmesi gerekenler...
Dünya yer alan ortak kanılardan birisi de "Alkolün beyne etkisi" ve olumsuz etkileridir. Birçok şahıs alkolün beyinde bulunan hücreleri öldürdüğünü söylese de bu bilgi tam anlamıyla doğru olmamakta . Alkol allan şahısın beyninde buluna hücreler tam olarak yok ol-masada hücrelerin büyümesi normal insanlardan daha yavaş yaşanmaktadır.
Alkolün beyne etkisi göz önüne alındığında bu olayın tüm vücuda geçmesi büyük bir hastalığa neden olabilmektedir. Peki, alkolün beyne etkisi tam olarak nasıl olmaktadır? Çoğu insanın merak ettiği alkolün zararları nelerdir? Aynı anda bazı uzmanların söylediği gibi alkolün yararı var mıdır? İşte, başta alkol beyni nası etkiler sorusunun cevabı ve detaylı incelemesi...
Dini nedenlerden ya da toplumsal yaşama ve ya sosyal yaşama olan etkisi nedeniyle alkol her zamanda kimi gruplar tarafından tepki toplamıştır. Alkol kullanımını kaldırmak için Çoğunlukla sağlığa olumsuz etkileri anlatılır. Tabi ki fazla miktarda alkol sağlığa zararlıdır.
Peki, "alkolün yararları"dan bahseden uzmanların söyledikleri doğru mu?
Alkol Beyni Nasıl Etkiler?
Birçok insanın ölçümlerine göre; alkolün beyne birçok olumsuz etkisi olduğu söylenmekte. Alkolün beyne etkisi üstü de
en çok bilineni beynin denge merkezini kötü etkilemesi gelmektedir. Alkol insan vücudunda bulunan kana karıştıkça bu seviye yükselir. Bunun sonucu olarak da beyin kendiliğinden harekete geçer ve uyku sistemi bozulur, dikkat ve davranışlarda bozulmalar görünmeye ve alkol beyincik adı verilen denge sisteminde büyük hasarlara sebep olur
.
Alkolün beyne zararları arasında bir diğer sorun ise hafıza kaybına neden olmasıdır. Alkol nedeniyle rahatsız olan bir sürü insanın iç görü azlığı ,hafıza kaybı, algısal ve zihinsel fonksiyonlarda bozulma , öğrenme yeteneğinin azalması benzeri sorunları yaşadığı çoğu zaman söylenmiştir.
Alkolün beyne zararları içerisinde sebep olan bir başka sıkıntı ise karar verme,hareket etme ,mantıklı düşünme ve hareket etme yeteneklerinin hasara uğramasıdır. Buna benzer sıkıntılar alkol kullanan şahısların büyük sorunlar yaşamasına ve hatta ölümüne bile neden olabilmektedir.
Yukarıda söylenen zararlar alkolün beyin üzerindeki zararlı etkileri içerisinde bulunmaktadır.
Alkolün Zararları Nelerdir?
Alkolün başta sağlık bulunmak üzere birçok şeye zararı vermektedir. İşte, alkolün zararları içerisinde
en fazla söylenenler
Alkol alan şahıslarda uyku düzeni zarar görmektedir. Alkol bağımlısı şahıslarda ise bu olay daha da ileri gidebilmektedir ve beyne zararları dolayısıyla vücudun dengesinde sorunlar oluşa bilmektedir .Alkolün beyne zararları insanların farkında olduğu bir sıkıntıdır ve bu durum şahısların çok daha hızlı yaşlanmasına neden olmaktadır .Alkolün zararları arasında bulunan en büyük sorunların başında uyanıldığında yorgun olma ve uyku bozukluğu durumudur…İnsanlar için en mühim organlardan birisi ola kalbe de alkolün zararları çok fazladır.kalp yetmezliği ve Kalp ritminin bozulması benzeri birçok rahatsızlığın nedenidir.Alkolün beyne zararı sadece dengesizlik ve uykusuzluk değildir. Alkol alan şahısların başında büyük ağrılar oluşa bilmektedir.Beyne bağlı olarak'tan gözler de de sorunlar oluşturan alkol, ilerleyen zamanlarda körlüğe kadar hastalığı ilerletmektedir.Alkol beyne sebep olduğu zararların harici insan vücudunun diğer kısımları da zarar vermektedir. Alkol, gastrit ve ülser oluşumuna neden olmaktadır .Alkol zararları içerisinde kadınlara özel adet düzensizliği rahatsızlığı meydana gelmektedir.Alkol alan insanların karaciğerleri zarar görmektedir.
Alkolün Faydaları Nelerdir?
Alkol denetim altında kullanıldığında bazı olumlu etkili olduğu da iddia edilmektedir. Peki, alkolün olumlu etkileri içerisinde belirtilen şeyler nelerdir?
Alkol , mesaneyi Hem böbrekleri temizlemede etkilidir.Kandaki estrojen seviyesini en aza indirir.Kan şekerini düşürme etkisi'de olmasıdır.İyi olarak isimlendiren kolesterolü arttırmaktadır.Sıkışan damarları açma özelliği bulunmaktadır.