Huzursuz Bacak Sendromu ile Nasıl Başa Çıkılır?


Huzursuz Bacak Sendromu ile Nasıl Başa Çıkılır?



Huzursuz bacak sendromu bacaklara iğne batıyormuş hissi yaratan bir hastalıktır. Günlük hayatımızı  sınırlama noktasına çıkartan bu rahatsızlık uykusuz kalmanıza bile sebeple olabilir. İşte huzursuz bacak sendromu konusunda bilmeniz gerekenler ve bu problemle başa çıkma yolları.



Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?



“Huzursuz bacak sendromu nedir? sorusunu şöyle yanıtlayabiliriz: Bacaklarda hissedilen karıncalanma uyuşma ve  benzeri rahatsız edici durumlar huzursuz bacak sendromu olarak açıklanıyor. Bu huzursuzluk hissi en çok bacakların baldır kısmında rastlanıyor. Bu şikayetler sıklıkla gece yaşanıyor ve otururken ,dinlenirken,  ya da uyurken belirginleşebiliyor. Bu yüzden huzursuz bacak sendromu ciddi uyku sorunlarına davetiye çıkarıyor.

Huzursuz Bacak Sendromu Neden Olur?



“Huzursuz bacak sendromu neden olur?” sorusuna net bir yanıtı yok. Hatta bazı şahıslar bilinen bir sebep olmadan huzursuz bacak sendromu problemi yaşıyor. Tipik sinir problemleri olanlar, gebe olanlar, demir eksikliği yaşayanlar ve kronik böbrek yetmezliği hastaları da huzursuz bacak sendromu yaşaya bilmektedir.

Bu Hastalık İnsanlarda Ne Tür Sonuçla meydana gelir?


Bu problemin yaşayanların belirtileri genelde hafiftir. Eğer şiddetli belirtiler bulunuyorsa, huzursuz bacak sendromu yaşamınızı büyük oranda etki eder. Yeterli uyumanızı engel olabilir bu şekilde gündüzleri odaklanma ve düşünme problemleriyle baş başa  kalabilirsiniz.

Bu sorunu sonucu olarak, huzursuz bacak sendromu anksiyete ve depresyona neden olabilir. Sorun ne kadar uzun zaman devam ediyorsa o kadar kötüye gidebilir. Hatta kollarınıza da yayılabilir.




Huzursuz Bacak Sendromu Tedavisi

Huzursuz bacak sendromu insanlarım hayatını büyük oranda etkilediği için tedavi oldukça önemlidir. Bu hastalığın sebebi bilimsel olarak açıklanamadığı için huzursuz bacak sendromu tedavi çeşitleri farklılık gösterebiliyor. Örneğin bazı araştırmacılar, bu hastalığın beyinle alakalı  olduğu ileri sürerken, diğer uzmanlar dolaşım sisteminin zayıflığından kaynaklandığını söylüyor.

Huzursuz bacak sendromu için yapılan tedavi seçenekleri aşağıda bulabilirsiniz. Bu yöntemlerden bazılarını kendiniz deneyebilirsiniz. Rahatsızlığı hafifletmek için tedavi planı oluşturmanıza yardımcı olabilmesi için doktorunuza başvurmanız öneririz.

Potansiyel sebeplerin ortaya çıkarmak: Bu tedavinin ilk kısmı , herhangi bir durumun bu hastalığı tetikleyip tetiklemediğini keşfetmek. Bunun için doktorunuzdan baş vurabilirsiniz

.Sağlıklı uyku alışkanlığı: Huzursuz bacak sendromu uyku düzeninizi alt üst edebilir. Bununla başa gelmek için kendinize en iyi uyku alanını oluşturduğunuzdan emin olun. Her gün aynı saatte uyuyup, uyanmaya deneyin. Uyku alanınızın sessiz ,serin ve karanlık olmasına dikkat edin. Televizyon ve telefondan uzak durun.
: Huzursuz bacak sendromu ile ilgili görsel sonucuDemir ve vitamin takviyeleri: Demir eksikliğinin de huzursuz bacak sendromu hastalığını tetiklediği düşünülüyor. Bu nedenle, kan testiyle demir eksikliğinizi ne durumda olduğunu öğrenebilir ve bununla alakalı doktor kontrolünde vitamin takviyeleri kullanabiliriz.

Egzersiz: Egzersiz yapmak bu problemle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Rahatsızlık hissini azaltmaya ve uykuyu düzenlemeyi yardımcı olur.
Masaj: Bacak kaslarına yapılan masaj huzursuz bacak sendromuyla başa çıkmanın yöntemlerimden bir tanesidir.