İKİZLER 1 Mayıs - 20 Haziran Burcun Özellikleri İkizler Takım Yıldızı (Astronomi)


İKİZLER 1 Mayıs - 20 Haziran Burcun Özellikleri İkizler Takım Yıldızı (Astronomi)



lzİkier takımyıldıni Tavşan yer a
lırzında, ekliptiğin güneyinde Lapus ya

İkinci dekanatta yeralan Sirius'daki Büyük Köpek yıldızları, Adhora,Wasen ve Mirzam, Mulphen

Son dekanda bir küçük köpek ya da kurt (Canis Minor) vardır. Procyon ve Al Gomeize de İkizler takımyıldızında bulunur.





Mitoloji

Pek çok kültürde ikiz kardeşler mitine bulunur. Romus-Romulus, Herkül-Apollo, Triptolemus-Jason ve Kastor-Pollux, Eros-Anteros, Gog-Magog gibi.

Yunan Mitolojisinde bu ikiz tanrılar, "Dioskur"lar ve ya "Zeus'un oğulları" olarak bilinir. Merkür, ikizleri eğitmek ve büyütmek için Pallene'ye götürür. İlk zaferlerini korsan Archipel'e karşı alan İkizler, Altın Post'un elde edilmesinde, Argonotlarla beraber Jason'a yardım ederler. İkizler, Leukippos ve Arsinoe'nin kızları, başkalarıyla nişanlı Phoibe ve Hilaria'ya aşık olur. Kızları kaçırmak için yaptıkları mücadelede, Castor öldürülür, Pollux ise yaralanır. Pollux babası Zeus'a giderek ölümsüzlük diler. Zeus iki kardeşi birbirinden ayırmadan yıldızlar arasına yerleştirir.


Sembol

Romen rakamı iki (II) İkizler burcunun işareti. Dualiteyi ve iki zihnin hiç bir zaman birbirine benzemediğini temsil eder.

Çinliler Meymun'u İkizler burcu ile özdeşleştirerek, şimdide de hala var olan üç maymun ile temsil etmişlerdir.

Kimi zaman el ele tutuşmuş bir kadın bir erkek hatta, Adem ve Havva ile sebolize edilen İkizler burcu, Babilliler "Kapı'nın İki Kutsal Tanrısı" olarak tasvir eder.
ikizler burcu tarihi ile ilgili görsel sonucu
Yaşam


İkizler aşaması, çocuğun hayatında, daha önceki iki aşamanın artık bir senteze kavuşmasıdır. Koç'ta kazanılan kendine ve ilk çevreye güven duygusunun, Boğa'da fiziksel dünyaya uygulanması ile bir hareket kazanılmakta ve dahası iletişim başlamaktadır. Bu dönemde Boğa gibi eline alıp, bakıp inceleme aşamasından çikarak, birden fazla objeyi bir arada kavrama ve algılama aşamasına gelinmiştir. Artık çocuk eylemle düşünceyi birbirine bağlamayı yapabiliyordur.

Bu evrenin en belirli olan özelliği konuşmaya başlangıçtır. Boğa döneminde çocuk, duyuları yardımıyla algıladığı sesleri taklit eder. Yani diğer insanlar benzeme arzusu, onları taklit etme görülür.

Koç'da kendiyle, Boğa'da objelerle bağlantıları kuran çocuk, artık İkizler'de etraftaki kişilerle bağlantılar kurmaya başlar. Bu noktada, hareket halindeki İkizler her zaman genç insanlarla beraber olmak isterler, çünkü erişkinler kendilerine göre ağır kalır.