İş Görüşmesi Kıyafetlerinin Kuralları Yeniden Yazılıyor.

İş Görüşmesi Kıyafetlerinin Kuralları Yeniden Yazılıyor.



Zaman değişiyor, nedeniyle iş görüşmesi modası da artık çok değişti. Ebe beyinlerinizin zamanından kalma öğütleri silme zamanı geldi. Hazırsanız başlayalım...

YENİ KURALLAR

Takım Elbise Şartını Unutun Takım elbiseye mecbur değilsiniz, ne giyeceğinize kararlaştıramadıysanız çıkış yolu olarak görün. Ama en önemlisi, sektörüne ve ya şirketine göre giyinmek. Örneğin finans, kamu kuruluşu benzeri kendi içinde giyim kuralları olan dallarda bir iş görüşmesi yapacaksanız, takım elbise giymek en garanti çözüm. Ama moda, eğlence, teknoloji benzeri sektörlerde daha yaratıcı konbinler avantaj kazandıracak.

Ceketsiz de Harika Görünebilirsiniz



Genel geçer kurallardan bir tanesi de ceket giyip kolları örtmek ve bu şekilde görünüme resmiyet katmak. Acaba hala öyle mi? İş dünyasındaki “prezantabl” anlayışında son 10 senenin en büyük değişikliği, şık bir pantolon ve ya eteği yine şık bir gömlekle kombinlemek. Ama aklınızdan çıkarmayın, kollarınızı açıkta bırakmak hala amatör bir görünüm sergiliyor.

İnce Çoraba Mahkum Değilsiniz



Farklılaşıp yaygınlaşan bir trend varsa o da ince çorabın ciddiyet ve şıklık için şart olmaktan çıkması. İş görüşmesi için mevsimi uygunsa çorap giymeyi tercih etmeyebilirsiniz. Bu trende erkekler de dahil. Ayak bileğinde biten dar paça pantolonları çorapsız konbin yapanlar bu kadar çok karşılaşmanız boşuna değil.

Kazakla da Şık Olunur



Şık olmak için standart kesim ve modeldeki gömleklerinde zamanı geçti artık (demode). Vücut şeklinize uyacak kazak ya da hırka ile de pekala şık olabilirsiniz.

Topuklu Ayakkabı mı?

topuklu ayakkabı ile ilgili görsel sonucu

Topuklu ayakkabının kendinden emin bir duruş kattığını biliyoruz. Ama topuklu giymekte zorlanıyorsanız, tam tersi bir görüntü de oluşturabilirsiniz. Aklınızdan çıkarmayın, önemli olan içinde iyi hissettiğiniz kıyafetleri ve ayakkabıları tercih etmeniz. O sebeple iş görüşmesi için pekala şık bir babet ya da Oxford tarzı bir ayakkabı seçebilirsiniz.


GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN KURALLAR

Giysilerin türleri çoğalsa da  hala siyah, krem, kahverengi, gri gibi nötr renkleri seçmek daha güvenli.
Takı takmaktan hoşlanıyor musunuz ? O halde iri ve karşınızdakinin dikkatini dağıtacak küpelerden kaçının.
Bu kuralı bilmek zor değil fakat hatırlatmakta yarar var. Eşofman muadili rahatlıkta giysilerden kaçının. Rahatlığına çok düşkün bir görünüm oluşturmanız, iş düzeninizin de sorgulanmasına sebep olabilir.
İş görüşmesi esnasında nasıl giyineceğimiz işi almanızı garanti vermez ama yardım edeceği bir gerçek.