WhatsApp'a iki yeni özellik gelecek! O işlem artık yapılamayacak

WhatsApp'a iki yeni özellik gelecek! O işlem artık yapılamayacak



Dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp iki yeni özelliği kulanıcıların hizmetine sunacak.


WhatsApp'ta herhangi bir yenilik tam sürüme konmadan önce, beta aşamasında test ediliyor. Bu hem Android hem de iOS platformu için de böyle. Şimdi ise WhatsApp'ın iOS sürümü güncelledi.


WhatsApp, TestFlight programı yardımıyla iOS uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı ve uygulama sürümünü 2.19.60.26'ya çıkardı.


Güncelleme, uygulamaya iki yeni özellik eklerken bazı insanlarım sıklıkla kullandığı bir özeliğini de  kaldırıyor.
whatsapp ile ilgili görsel sonucu



Artık kaydedilemeyecek

WhatsApp iPhone uygulamasına iki yeni özellik eklendi! WhatsApp 2.19.60.26 ile beraber WhatApp kullanıcıları, diğer kullanıcılarının profil fotoğraflarını cihazlarına kaydedemiyecekler (indiremeyecek).

Kişisel verilerin gizliliği nedeniyle kaldırılan bu özellik, WhatsApp kullanan insanların fotoğraflarını istemedikleri şahıslara paylaşmasını da bir noktada önüne geçmiş oluyor.



whatsapp ile ilgili görsel sonucu

Toplam boyut görülebilecek

Bir diğer düzeltme ise toplu fotoğraf gönderimlerine geldi. Artık herhangi bir kullanıcıdan toplu fotoğraf geldiğinde albümün içinde kaç adet fotoğraf bulunduğunu ve albümün toplam dosya boyutunu görebileceksiniz.


Bu düzeltme , mobil veri kullanarak fotoğraf paylaşan insanlar için yararlı olacaktır.​


WhatsApp beta sürümünde gerçek son düzeltme ise ses dosyası formatı oldu.


WhatsApp, sesli mesaj formatı olarak Opus'u kullanıyor ancak bu format çoğu uygulama tarafından desteklenmiyor. WhatsApp, Opus dosyalarını M4A (AAC codec) formatında dışarı çıkararak sorunu düzelmiş durumda..